27 feb      Hej där "music lovers", jag och Thomas sitter i Lillens (vår webmaster) kök och skall just  få honom att lägga ut lite material på nätet. Vår singel "STeg för Steg" skall ut på Spotify och vidare slänger vi ut en video på Youtube. En instrumental låt vi kallar "Midland". Å det kommer mer!! Ha de / Anders

19 feb      Hola, Inredia gick inte i lås, tyvärr. Vi får leta efter ett annat datum lite längre fram. Men vi kommer i stället att producera och släppa videosnuttar och musik (kanske samma sak) på youtube. Är inte det kul så säg! Vi höres.

14 feb      Hej där rockers, det är sannerligen inte lätt att ordna gig, särskilt om vi skall rodda allt själva. Får man en förfrågan är det väl en sak, det är ju smidigt.
    Men vi håller i alla fall på att ordna ett gig på Inredia i Tibro. Datum är ej bestämt, bestäms inom en vecka dock. Vad som är klart är att det blir en helkväll med konsert och mat (i pausen). Vi sjösätter detta "release-party" i och med en ny singel. Fler nyskrivet material kommer att spelas upp under kvällen. Återkommer snart!! 

20 jan      Nu är vi igång igen! Nya låtar! Nya projekt! Förhoppningsvis nya spelplatser. Återkommer om detta, på "Fejan" bl a syns även hos Vuxenskolans Facebook-sida. Håll koll där!I februari kommer vi släppa låtar på Spotify och Youtube, så håll koll där med! Ha de...gött:

2020


10 dec      Vi är nu fullt upptagna med ny musik, här komponeras, här skrivs texter som skall sättas samman och arrengeras till ljuvliga låtar. Det är ett intressant och ganska tidsödande arbete som kräver engagemang och tålamod. Vi tror och planerar för att 2020 blir ett år som ger Västvind möjlighet att låta en större publik ta del av musiken. Jag vill passa på att tacka för 2019 och önska alla där ute en God jul, ett gott slut och ett Gott nytt År.
Vi ses 2020!


5 nov       I lördags var det så åter dags för en "maratonspelning" på Hotell Wettern i Karlsborg. Själva spelningen var tajt och bra och omtyckt, några tyckte det var synd dock att vi inte hade fler låtar med svensk text. Annars goda omdömen. För oss är det inte normalt att spela i tre timmar men inför denna publik (mestadels kalasdeltagare) var det enkelt att hålla koncentrationen. Jag vill här passa på att tacka alla i bandet för insatsen.Väl mött den 11 nov i replokalen!

1 nov        Hej där, ja nu har vi repat in en diger repertoar som skall täcka 3 timmar.!! Det är nämligen dags för "dansspelning" på Hotell Wettern i morgon (2 nov, kl 22.00)
Kom gärna dit och kolla, kanske främst för att lyssna. Det blir lite nytt!!

16 okt      Japp, då är jag hemma igen efter att Västvind varit på äldreboendet Bonargården i Tibro och rivet av några nummer. Några hade längtat efter att höra oss igen och några nya "fans" gillade vad dom hörde och alla ville absolut höra oss igen! Sånt är skönt att höra, oavsett publik.

15 okt      Hallå där ute i musikvärlden! Ja för ni som läser bloggen har väl undrat var vi/jag tagit vägen. Det har var lite strul med hemsidan, men det är nu åtgärdat.
   Ett halvår går väldigt fort, speciellt när man ser tillbaka. Vad har hänt då? Vi har inte spelat offentligt i sommar, tråkigt nog. I studion har jobbat flitigt däremot, med nytt material, som kommer att släppas offentligt 2:a november då vi spelar på Hotell Vettern i Karlsborg. Innan detta "event" gör vi en lättare spelning på äldreboendet Bonargården i Tibro. Det blir akustiska gitarrer o likn, alltså ganska lungt!! :)
Ha det nu gött så hörs vi / Anders

31 mars   Nu är spelningen genomförd och det är ganska sömnigt idag! Det blev sent i morse, men det var trevligt. Ett ganska bra gig, dock hade vi hoppats på mer folk. Många av de som var där tyckte det var bra. Jag vill också passa på att tacka Ola för arbetet med ljudet, kanon. Nu hoppas vi på fler uppdrag för Nya Västvind.

23 mars   Ok, nu har jag slarvat igen, skriver alldeles för sällan i detta forum. Försöker förbättra mig men det verkar inte funka! Nåväl nu är det så att Nya Västvind skall spela på Hotell Vättern lördag 30 mars. Då tycker jag alla skall komma dit och lyssna in det nya soundet. Ta en öl kanske eller bara njuta. Jag menar det är ju vår och allt vad det för med sig! Rock on

12 jan      Nu är vi igång igen och efter några "rep" in på det nya året låter det riktigt bra. Lite nytt material blandat med det gamla (som ju inte heller det är spelat särskilt mycket) känns vädigt bra. Vi hoppas naturligtvis att vi visa detta inför publik. Har lagt ut några krokar!
Vidare jabbar vi med olika projekt, jag har nämnt detta ett otal gånger. Kommande full-cd (som omnämdes i höstas!!) kommer nu att släppas till hösten 2019, med en härlig mix av gammalt och nytt, faktiskt ganska mycket av det vi lirar nu. Sedan kommer vi att släppa singlar, det är ju sååå modernt nu, på spotify under året, vi skall försöka spela in en  eller några videogrejor ämnade för "youtube" under våren, men sådant här tar mkt tid och kraft, men det är roligt att jobba med det. Vi hoppas kunna presentera några konsertdatum inom kort!
Väl mött / Anders - Nya VästVind

2019

29 dec     Tänk vad en månad går snabbt. Sedan förra inlägget har det gått så lång tid. Vi i bandet hade julavslutning i studion den 17:e dec, då gick vi igenom lite om det som varit och det som förhoppningsvis kommer 2019. Vad vi konstaterade var att vi trivs väldigt bra ihop i den nya sättningen och det bådar ju gott. Sitter just i detta nu och filar på lite nytt material som jag hoppas gruppen kan börja jobba med. Är ganska säker på att det kommer från fler håll efter ledigheten. Kul att komma igång och jobba igen.Vill passa på att tacka för det gångna året och önska er ett riktigt gått musikår 2019. Hoppas vi ses!  // Anders - Nya Västvind

29 nov    Det var riktigt roligt att stå framför publik igen, speciellt med det "Nya Västvind". Heder till de nya gossarna! Publiken var av skiftande ålder med en övervägande del kvinnor, det är alltid trevligt. I motsats till vad vi trodde innan så tyckte många om vårt andra set, som var helt elektrifierat och lite tuffare, mera bluesigt! Det kändes bra för det är lite av vår nya inriktning. 
Så kort sagt, en härlig kväll tillsammans med "goa gubbar", det tog lite tid att varva ner!! // Ha de / Anders - Nya Västvind

26 nov   Genrepet avklarat så idag måndag finslipar var och en på små detaljer i sitt eget partitur! Man går igenom utrustningen så att den är ok, samt att tillräckligt med grejor kommer med. Det var ju ett tag sen vi lirade plus att vi har nya medlemmar. Men detta kommer att ordna sig. Väl mött på onsdag (28 nov), 18:30 drar vi igång.
Vi är laddade, är ni? // Anders

6 nov    Så gick det några veckor igen utan ett ord. Förstår inte varför! Nåväl, nu har det "Nya Västvind" repat i styvt fyra veckor och det känns riktigt bra. Vi tycker att programmet vi har låter fint och det känns bra att få visa upp detta för publiken. Förhoppningsvis för en större publik.
     Igår spelade vi in en del låtar under repetitionen som vi kanske gör något roligt med, kanske en "bootleg"-CD eller något "youtube"-klipp. 
      Ha det gott nu / Anders - Västvind

15 okt   Så är vi igång, Nya Västvind har kört andra repan ikväll ute i Studio Bäck. Sanslöst nog efter bara andra repet hänger det ihop. Klart att det blir lite "hook-ups" men det händer annars också. Riktigt duktiga musiker vi fått nu. Roligt som fan, rent ut sagt! Vi hörs snart igen / Anders

12 okt   Ok hör här, nu är vi fullt band igen! Kenth har nämligen fått tag i en god basist (dom är kompisar sen gammalt), Hans "Öset" Sjöberg. Han dök upp i repan i onsdags, 20181010. Härligt!
Nu kändes det riktigt bra igen och mycket trevliga snubbar är det också. Det är nu bara hårdträning som gäller inför kommande uppdrag, spela samman gruppen, sätta nya låtlistor, se över "arren"(finns en del att göra där). Sedan ser vi fram emot att möta publik. Väl mött / Anders

9 okt     Hej igen, nu har saker och ting hänt med Västvind. En ny trummis har anslutet sig till gruppen. Ulf Kullander heter han och kommer från Skövde. Detta gläder oss mycket speciellt då vi kraftig har decimerats senaste tiden.Men den som söker skola finna heter det, eller nåt liknande! Imorgon kommer även en ny basist till studion för "provspelning" med oss. Stämmer kemin mellan oss, vilket jag både tror och hoppas, kommer vi äntligen att vara fullt band igen. Det var ett tag sen nu! Om så är kommer vi snabbt att sätta nya spellistor, spela in ny musik (vi har inte legat på latsidan där inte) och förhoppningsvis släppa ny CD innan jul! Kanske till cafe-spelningen 28:e november i biblioteket. Ha de bra så länge / Anders


31 aug   Hoppsan, nu var det länge sedan som något skrevs här. Vi har haft strul med hemsidan, därför har inget kunnat göras. Västvind har också haft lite sommarsemester vilket har kännts ganska skönt, för alla inblandade tror jag. Inspirationen gick lite i stå, med bara tre i bandet blev vi tvungna att fundera lite över fortsättningen. I mitten juli samlades vi igen och konstaterade att vi trivs med det vi gör och tänker gå vidare.
            Detta gläder mig idag och när den besynnerliga värmen försvann kom inspirationen tillbaka. Ordningen återställd och vi är igång och skapar igen. Ha de gött / Anders

10 juni   Ja jag förmodar att ni alla där ute pustar lite till mans i högsommarvärmen. Vi gör det i alla fall. Så pass så att vi beslutade ta några veckors semester. Samla kraft och inspiration. Vi har ju som bekant blivit av med vår eminente trummis Hasse under våren, men inte nog med det, nu har också vår basist ställt undan instrumentet! Synd tycker vi. Att hitta någon/ några som snabbt kan sätta sig in i och tycka om vår musik är inte lätt. Därför tar vi ledigt lite och omgrupperar. Men vi möts igen hoppas jag!
Ha det skönt / Anders - Västvind


18 maj   Ja, klockan är nu 18:30 och det känns ganska skönt efter ett, som vi i bandet tyckte i alla fall, väldigt bra framträdande. Mitt på stora torget i Tidaholm och inledning på den stora blueshelgen. Vädret var kanon, så någon mer inspiration behövdes verkligen inte för att riva av en timmes bluesinspirerad musik. 
Utrustning så som PA och stärkare fanns där så det var bara att plugga in. Lite pulande med inställningar å så ,men det löste sig och ljudet var det inget fel på. Ett extra stort tack till Alexander som hjäpte oss med ljudet och Tobias som fixade spelningen. Tack också till er i bluesföreningen som lånade ut alla stärkare. En trevlig dag!
Vi hörs, så rocka på nu / Anders

14 maj   Hej där, det har blivit lite förändringar i programmet inför torgspelningen i Tidaholm! Västvind spelar nu ca 15.00 i stället. OBS Stora torget!! Men ni är lika välkomna då. Hoppas bara vädret står sig!Väl mött

7 maj     Fick just en förfrågan om spelning. I tidaholm. På torget! I anslutning till bluesfestivalen (som äger rum i Pingsthelgen). Såklart har vi tackat ja till detta! Vi skall spela fredag den 18:e maj på torget i Tidaholm, förmodligen kl 17:00 - 18:00. Hoppas ni kommer då! Ha de / Anders - Västvind

24 apr    Igår var en trevlig kväll alla musiker var på bästa humör. Vårt uppträde var även denna gång uppskattat och vi fick denna gång aven sälja CD-skivor, en hel del faktiskt. Härlig kväll helt enkelt. Tack publiken!

23 apr    Nu är det cafe-spelning igen, men nu delas kvällen med de andra banden som deltagigt under vårens cafekvällar. Tanken är att vi skall få en halvtimme var ungefär.


16 apr    Ser tillbaka på helgen som varit och pustar ut lite. Trevligt men lite jobbigt. Blir långa pass men man träffar mycket folk och många intressanta samtal blir det. Får man dessutom sälja några tavlor känns helgen ändå ganska lyckad.

13 apr    Jag och Thomas skall idag häng lite konst i Vuxenskolans lokaler, inbjudna av konstföreningen i Tibro. Lör och Sön (14 och 15 apr) är konstvandringsdagar i Tibro.
Kan bli kul det också.

28mars   Klockan är nu 22:30 och jag är hemkommen från Fågelviksgjumnasiet där vi spelat tidigare ikväll i bibliotekscafeet. Helt ok spelning ganska mycket folk, trevligt folk som det ju brukar vara. Särskilt en låt blev väldigt uppskattad nämligen "Vid Havet" som är lite trallvänlig och som gick hem hos publiken. Den spelades 2 gånger för säkerhets skull!

21mars   Ja nu är det dags, bara en vecka till spelningen på Bibliotekscafeet! Dit alla naturligtvis är välkomna. Bara koppla av en kväll från TV och övrig media, bara lyssna till stämningsfull musik, kanske ta en kopp med tilltugg för att öka stämningen ytterligare. 18:30 drar vi igång. Vi kör i två akter med en kort paus, där man kan köpa fika för en "tjuga". Missa inte denna kulturyttring.
Vi genrepar i studion ikväll. Ha de!

21 feb.   Pga omsättningen på medlemmar i bandet har lanseringen av vår skiva låtit vänta på sig, alldeles för länge enligt min mening. Vi kommer att ta tag i detta. Siktet är inställt på inställt på att lansera densamma i och med Cafe-spelningen den 28 mars, på biblioteket, Fågelviksgymnasiet. Väl mött där!

10 feb.   Thomas och jag tog en spelning i Karlsborg. På fästningsmuseet i samband med en fotoutställning (fotoklubben i Karlsborg). Giget pågick från 1300 till 1600. Det var ganska trevligt och vi blev väl omhändertagna.

2018

17dec     Ja då var det julmarknad i Forsvik igen, igår gick det av "stapeln"! Väldigt mycket folk, trevligt folk! Spelningen är ju uppdelad på fler tillfällen så det blir en hel tid över till att träffa och prata med människor, nya ansikten men också dom man känner igen från tidigare evenemang i Forsvik.
               Om vi summerar året 2017 så var det ju "Ormens år", enligt Japansk almanacka, och det satte verkligen sina spår även i vår verksamhet. Medlemmar slutade, nya kom in och en del av dom slutade också. Jag vill passa på att tacka alla för deras medverkan i Västvind under året och vi önskar dessa musiker lycka till med sina respektive projekt. Nu går vi in i 2018 med en, till vissa delar, ny besättning i Västvind och en spännande låtproduktion. Det är min starka övertygelse att vi mycket snart kommer att släppa nya skivor.
                 Med förväntan ringer vi det nya året. Jag vill tacka alla ni som lyssnat till vår musik och kommit till våra konserter och önska er alla en God jul och ett Gott nytt År. Vi ses och hörs / Hälsningar Anders/ Västvind

4 okt       Konsert i bibliotekskaffeet på Fågelviksgymn, Vi var ju en ny konstellation musiker så det var lite spännande hur publiken skulle ta det. Dom gillade vad dom hörde efter vad jag kunde förstå. Bandet bestod av Thomas Blomqvist och mig, Anders Hellberg på gitarrer, Hans Hellström - trummor, Katarina Skaghammar - keaboard och Patrik Stadin på bas. Tyckte själv att det var ganska tajt och väl genomfört. Fick förfrågan om skivor igen, jaa folk vill tydligen köpa skivor!
Vi tager tag i detta och gör färdigt de skivor vi har.

28sept     Det är inte alltid som saker och ting blir som man planerat. Vi har inte kommit till skott med vårt skivsläpp. Vi kommer skärpa oss på den punkten. Slutet oktober skickar vi in "Forsvikssviten" på spotify. Innan dess släpper vi en singel, i samband med konserten 4okt ,(bibliotekskafee't). Vi jobbar annars ganska hårt och intensivt just nu, dels med att involvera nya musiker dels med att skapa och producera nya låtar. Det tar mycket tid i studion. Dock vill vi gärna spela för er där ute, det är ju den roliga biten. Vi ses!

22 aug     Vi kommer att släppa en CD, äntligen säger många! Håller helt med det har gått lång tid nu. Vi släpper "Forsvikssviten" på Spotify och kommer även att trycka några skivor för försäljning vid konserter och liknande. Bokhandeln i Tibro, där finns en del av vår produktion. Om några veckor släpper vi även CD nr 3, till stora delar med ursprungliga Västvind bland musikerna. En skiva och Spotify-lansering utlovas med nya Västvind också inom kort. Vi kommer att framträda officiellt under musikveckan i Tibro. Onsdag den 4 oktober kl 18.30 blir vår premier, i bibliotekscafeet. 

22 juli     Forsvik. Thomas och jag tog gitarrerna och åkte till Forsvik, slängde upp lite ljudgrejor utanför "5 Knop" vid slussen och drog igång. Vi började vid 15.30 och höll på tills butiken stängde vid 18-tiden. Fint väder här också och ganska mycket folk. Uppskattat var också detta framträdande. Hit får vi komma så ofta vi vill, tyckte Lotta, som äger butiken. Det tänker vi göra!

20 juli     Tjugo över fem var vi på i Hjo vid Wetterglass (som det nu heter) och riggade våra grejor efter platsanvisning. Vi soundcheckade. Kl 18.00 drog vi igång. Det var en kanonkväll avseende både väder och publik. Spelade faktiskt till 20.15 med bara en kort paus. Arrangören var mycket nöjd och tyckte vi skulle försöka få till ett årligen återkommande evenemang! Varför inte!!

18 juli     Det är faktiskt mest studioarbete nu för tiden, med nya låtar och delvis nytt sound. Trevligt är det trots allt, det blir ju en ny repertoar som skall köras in och det tar kraft och framförallt tid.Vår 3:e CD ligger i pipeline (med Västvind) färdig för tryck. Samtidigt pågår inspelningarna av en 4:e CD och en singel med nya gruppen!
Appropå nya gruppen så kommer vi att lira på den lilla scenen i parken vid Österhagens Glass i Hjo, vid Hjoån kl 18.00 på torsdag (20/7). Utan trummor dock. Vi tar det som en repkväll. Kan bli trevligt i alla fall om vädret är på vår sida. Vi hörs!!

15 juni     Ja det händer saker hela tiden! Goda och tråkiga. Några utav medlemmarna i bandet har meddelat att de vill ta paus och utveckla sina egna skaparådror. Jag önskar dom lycka till, sen får vi se vad framtiden ger.
    Vi som är kvar har bestämt komplettera Västvind med nya musiker. Som ny på bas har vi tagit med Patrik Stadin (han lirar även gitarr och sjunger). På trummor tar vi in ytterligare en person, nämligen Hans Hellman, med lång erfarenhet och duktigt spel.
Jonas är naturligtvis kvar bakom kaggarna men bor på annan ort så vi behöver ha en bra stand-in!
      Det är mest studioarbete nu med nya låtar, med lite nytt sound. Blandat med elgitarrer och akustiska, engelsk och svensk text. Vi har haft ett arbetsnamn på den nya gruppen en tid, "Tibrew Blues", men det är nu Västvind som gäller. På YouTube kan man lyssna på båda.

20 mars    Hej igen, nu är det långt mellan bloggarna vill jag lova.Skall bättra mig på denna punkt. Nåväl, vi jobbar i studio nu, och har så gjort under några månader, intensivt med att göra färdigt CD-skivan, den tredje i ordningen av full-cd och uppföljare till "Vägen Hem" och "Nya Vägar". Idag görs de sista påläggen innan slutmixningarna och mastringen.Vi räknar med släpp på Spotify i början på april, då kommer det också att finnas cd-skivor för den som önskar. Något namn på denna cd har inte poppat upp än, men den har gått under projektnamnet "Blå Sviten".
                 Inte nog detta gott folk, vi släpper aven "Forsvikssviten" på cd och på spotify i samma veva, Den har ju funnits på vår repertuar en tid så vi tyckte det var dags att göra skiva av den också. Skivor med Västvind finns och kommer att finnas på bokhandeln i Tibro. Ni kan lyssna redan nu på smakprov från Forsvikssviten här på hemsidan. Ha de fint!

3 feb     Andra spelningen för året! Även denna gång på Cafe Blocking, även denna gång på Göran Johanssons begäran. En mkt trevlig utställning så det var inga problem med att komma i stämning. Folk tyckte om oss denna gång också, så mycket så att man tog fram stolar!! för att koncentrerat kunna lyssna. Häftigt. Man pratade också om att anlita oss vid kommande utställningar! Det är sådant som värmer.
Efter flera förfrågning under dessa spelningar om vår nya CD kommer vi att gå in med mer kraft i studioarbetet för att färdigställa plattan!

25 jan   Första spelningen för året.I samband med en konstutställning på cafe Blocking fick vi frågan om kunde tänka oss att spela lite "soft" akustisk musik i några timmar. Ja varför inte, vi kan ju ta det som en rep-kväll tänkte vi. Sagt å gjort det blev bestämt så att vi skulle spela mellan 18.00 - 20.00med någon fikapaus. Den 25 jan och den 1 feb.
Nu har den 25 passerats, med ett enligt vårt tycke(och även andras) mycket lyckat resultat. Det var trivsamt och folk var glada, njutandes av fin konst och lättsam musik.

Ni som missade chansen att avnjuta Västvind får en ny chans den 1 februari,kl 18.00, missa inte detta. Väl mött / Anders


9 jan Första repet 2017. Det blir mest att stämma och ställa in ljudet efter ett tre veckors långt uppehåll. Samtidigt känns 2017 inspirerande, vet ej varför men det är känslan. Jag tror på fler konserter i år! Ja jag vet att jag sticker ut hakan men med gensvaret vi fick förra året kan jag inte tänka mig annat än att folk vill höra mer.
Vi laddar för detta i alla fall så var inte rädda för att kontakta oss! Ha de / Anders

2017


Sommarprogrammet i full gång. Vi repar f.n. repertoaren till Forsviksdagarna den 2 och 3 juli.
Samtidigt håller vi på med förberedelserna för konserten i Forsviks Gjuteri den 18 juli. I samband med detta spelar vi in en ny EP innehållande 4 nya kompositioner. Ett mkt spännande projekt, dels för att inspelningarna görs i vår Bäck-studio och dels för att vi sköter all teknik själva. Thomas Blomqvist (TB) är projektledare och ser till att trådarna är rätt kopplade!
 (6okt) Nu har vi klarat av de hitintills inplanerade konserterna, som jag tycker, med bravur! Forsvikskonserten i två akter (18/7) fick stort gensvar och blev lyckad, då med "Forsvikssviten" som huvudakt följt av den "Blå Sviten" som andra akt (se nya bilder). I övrigt kan nämnas bl a  Forsviksdagarna, Allegården i Tibro och Missionskyrkan där man också gillat vår musik. Vi får inte glömma "musikveckan" i Tibro där vi bjöd på cafekonsert i bibloteket på Fågelvik, ons 28 okt samt att vi tillsammans med andra som spelat under veckan höll en avslutningskonsert på Forum söndag em.
     Nu, goa musikdiggare, väntar en spännande höst med skivinspelning, en fullcd skall det bli. Vår EP blev lagd på is men dessa låtar lyfts nu in på cd:n istället. Någon eller några låtar kommer också släppas på Spotify snart och förhoppningsvis någon video från någon av våra spelningar på YouTube. 

2016


Rep inför julikonserter

Ja nu är det dax för allvaret, nu gäller det att få till ett bra och välrepeterat program. Naturligtvis ingår slagverk/ trummor i detta koncept. Givet att vara fullt band så ofta vi kan tycker jag. Vår trummis kommer hem till midsommar vilket betyder att vi får med en hel del nytt material.

Sommar med VästvindPosted on 13 juni, 2014

Hej där musikälskare, se upp för nu är Västvind på väg in i sommaren med nya låtar och ett spännande program. Vi har under våren skapat nytt material och repat in en härlig repertoar. Det första testet var en minikonsert i Gravafors utanför Tibro, ett ”after-work gig”, den 16 maj. Det var go stämning med […]

BloggenPosted on 24 mars, 2014

Under den här fliken kommer vi att uppdatera löpande vad som händer med Västvind, vart vi spelar och så vidare. Håll till godo!

Anders Hellberg Live Studio